Nyílt napot tartottak az ungvári állatmenhelyen

2016. február 2., 11:57

Hivatalosan is megnyílt az állatmenhely a megyeszékhelyen. Az intézmény dolgozói nyílt napot tartottak a menhelyen. Minden érdeklődőnek volt lehetősége meglátogatni a gazdátlan négylábúakat, voltak, akik új kedvenccel tértek haza. Az állatok mindennel el vannak látva, be vannak oltva.

A menhelyet a Barbosz állatvédelmi szervezet tagjai vezetik. Jelenleg a menhely 35 kutyának és kutyakölyöknek ad otthont. A terület két részre van osztva: általános és karanténzónára.

A menhely megnyitása már évek óta folyik, ez idő alatt a szervezők számos konfliktusba keveredtek a városi tanáccsal. Az aktivistáknak és a lakosságnak köszönhetően a városi vezetőség végül kijelölte a földterületet a menhely megépítésére, viszont a további lépéseket nem siették el, s csak néhány hónappal ezelőtt kezdődtek meg a munkálatok. A hivatalos megnyitóra ellátogatott Bohdan Andrijiv, Ungvár polgármestere.

A nyílt napon a látogatókat érdekes, kutyákról szóló történetekkel, foglalkozásokkal szórakoztatták, ezenkívül mindenki játszhatott is az állatokkal.

Az állatmenhely működéséről, valamint az állatok befogadásáról bővebb információkat a Barbosz állatvédelmi szervezet közösségi oldaláról (https://www.facebook.com/NGO.Barbos/?fref=ts) tudhatunk meg.

(uzhgorod.in/VV)