Saját filmjét mutatta be egy ungvári fiú

2016. február 27., 15:32

Február 25-én mutatták be Ungváron a Csend zenéje (Музика тиші) című rövidfilmet, melyet a fiatal Bohdan Kozacsuk rendezett.

A filmet pszichológiai drámának is nevezhetjük, mely arra a kérdésre keresi a választ, hogy miért is jött az ember a világra. A rövidfilm megnézése után az ember átgondolja a földi küldetését. A főszereplő egy festőművész, aki elveszítette a hallását, de önmaga meghallását nem. Ez a képessége, önmaga meghallása, idővel egyre csak erősödik, már másként kezdi látni a világot. A filmben van egy szerelmi szál is, de ez amilyen hirtelen kialakul, olyan gyorsan el is tűnik.

A film vezérmotívuma a következő: „Minden a fejünkben, az emlékezetünkben és a szívünkben dől el.”

A rendező elmondása szerint már kiskora óta terve egy film, de csak most tudta ezt megvalósítani. A tervezési idő alatt rengeteg csodálatos emberrel ismerkedett meg, akik megváltoztatták az életét.

A rövidfilm jeleneteit 2010 és 2013 között vették fel, viszont a tökéletesítés miatt a bemutató elhúzódott.

„Az idealista átka az, hogy soha nem fejezi be az elkezdett művet, vagy beletörődik abba, amit sikerült kihozni belőle, vagy még tovább húzza az időt, újra és újra visszatérve a munkához” – mondta el Bohdan, a film rendezője.

A fiatal fiút közel 300 büszke barát, családtag és rokon köszöntötte a helyszínen a nagy esemény alkalmából.

(goloskarpat.info/VV)