Ugocsai győzelmek a görögkatolikus sportnapon

2016. április 20., 09:05 , 797. szám
Bemelegítés a lányok versenye előtt

Háromszáz kárpátaljai magyar görögkatolikus fiatal számára telt a mozgás, a sport, a csapatmunka jegyében április 16-a, amikor is nyolcadik alkalommal gyűltek össze a Kárpátaljai Görögkatolikus Egyház fiataljai a Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ) által szervezett Szent György-napi Görögkatolikus Ifjúsági Sportnapra.

Az elmúlt évekhez hasonlóan most is a tiszapéterfalvai sportpálya adott helyet az általános iskolások sportversenyének, melyen összesen 22 magyar egyházközség képviseltette magát.

Tizenöt egyházközség indított lánycsapatot a versenyen. A leányzókat sorverseny várta, amelyet – a jelenlegi ukrajnai testnevelési tantervet is szem előtt tartva – a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum testneveléstanára, Dubrovszkij Antal állított össze, illetve vezényelt le. Futás szlalomban, futás ugrálókötéllel, zsákban ugrálás, kosárra dobás, labdaátadás különböző formákban – csak néhány a tíz feladat közül, amellyel a szervezők a lányok fizikumán túl ügyességüket, kitartásukat, csapatmunkájukat is feladat elé állították. A lányoknál első helyen Salánk, másodikon Mátyfalva, harmadik helyen pedig Déda csapata végzett. A lányok sorversenyén a legügyesebb versenyzőnek a salánki Lamoga Eugénia bizonyult.

A tizennyolc fiúcsapat idén is labdarúgótornán küzdött a győzelemért és a kupáért. Sok remek csel, védés és gól után Tiszacsoma, Balazsér, Macsola és Batár focicsapatai játszották az elődöntőket. A dobogó legfelső fokára végül Batár csapata állhatott fel. A csapat a győztesnek járó kupán kívül a torna vándorkupáját is hazavitte, melyet egy évig, a következő versenyig őriznek. Macsola csapata a második, Balazsér csapata pedig a harmadik helyen végzett. A torna legjobb kapusa a győztes csapat hálóőre, a döntőben három alkalommal is sikeresen védő Kapta Richárd lett. A torna gólkirálya Papp Zsolt lett.

A helyezést, illetve különdíjat kiérdemelt csapatok, játékosok emléklappal és sporteszközökkel gazdagodtak, melyek remélhetőleg hozzájárulnak majd a csapatoknak a következő sportnapon való sikeres részvételéhez.

Espán Rita