Az iskolakezdést segítő tanszercsomagokat adott át rászorulóknak az Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátalján

2016. augusztus 30., 11:43 , 816. szám

Hetven rászoruló magyar gyereknek adott át az iskolakezdéshez szükséges tanszercsomagot az Ökumenikus Segélyszervezet hétfőn Beregszászban.

Az Iskolakezdés együtt! elnevezésű akciója keretében az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai munkatársai a szervezet beregszászi kirendeltségén, az Advance Központban adták át a tanévkezdéshez összeállított tanszercsomagokat. Az adományokat nagy- és csonka családokban nevelkedő, valamint veszélyeztetett gyermekek, árva és félárva diákok kapták.

A kárpátaljai segélyakcióról Gerevich János, az Advance Központ igazgatója, az Ökumenikus Segélyszervezet programkoordinátora az MTI-nek nyilatkozva elmondta: „A továbbra is nehéz ukrajnai szociális-gazdasági helyzetre való tekintettel a segélyszervezet, immár hagyományossá vált akciója keretében, ezúttal 70 hátrányos helyzetű, rászoruló beregszászi gyereknek adott át az iskolakezdéshez szükséges tanszercsomagokat”. Hozzátette, hogy az egyenként 10 ezer forint értékű adományok – figyelembe véve az alacsony ukrajnai béreket és szociális segélyeket – jelentős segítséget jelentenek a nehéz szociális helyzetben lévő családoknak. Elmondása szerint a tanszercsomagok a tankönyveken kívül mindent – füzeteket, tollakat, ceruzákat, festékeket, radírt, körző- és vonalzókészletet, tolltartót, tornazsákot, tornaruhát – tartalmaznak, ami az iskolakezdéshez szükséges. A tanévkezdési segélyben részesült gyerekeket a hátrányos helyzetűek támogatásával foglalkozó Advance Központ választotta ki.

(mti.hu/VV)