Cáfolta a rendőrség, hogy balesetbe keveredett volna az elnöki konvoj vasárnap Ungváron

2017. június 12., 09:54 , 857. szám

Vasárnap az ukrajnai tömegtájékoztatási eszközök egy része arról számolt be, hogy Petro Porosenko elnök ungvári látogatásának idején baleset történt „az elnöki konvoj részvételével”, a hírt azonban utóbb cáfolta a Kárpátalja megyei rendőrség – jelentette az UNN hírügynökség.

Sajtóbeszámolók szerint a konvoj a közlekedési szabályokat megsértve elütött egy motorost az Ungvárt elkerülő úton.

„Az állítólag Kárpátalján, az ukrán elnöki konvoj részvételével bekövetkezett balesetről szóló tájékoztatások nem felelnek meg a valóságnak” – közölte a rendőrség.

Tetyjana Scseholeva, a megyei rendőrség szóvivője az UNN tudósítójának adott exkluzív kommentárjában elmondta, hogy a motoros valójában későn vett észre egy BMW típusú gépkocsit, s hirtelen fékezett, minek következtében az árokba zuhant. A baleset azon az útszakaszon történt, amelyen történetesen az elnöki konvoj is elhaladt.

Az incidens részleteiről maga a motoros számolt be. Elmondása szerint nem mérte fel a szalagkorlát és a parkoló BMW közötti távolságot, ezért hirtelen fékezett, minek következtében a kormányon keresztül az árokba repült. A férfi elutasította a kórházi ellátást, s nem tett feljelentést – tette hozzá Scseholeva.

Az esetet a rendőrség is vizsgálja, meg kívánják állapítani, hogy ki a tulajdonosa annak a gépkocsinak, amely miatt a motoros az árokban kötött ki. Egyelőre csupán annyi bizonyos, hogy a jármű nem tartozott az elnöki konvojhoz.

(unn.com.ua/Kárpátalja)