Odessza megyében gránátot hajítottak egy rendőrautóba, majd elrabolták azt

2017. augusztus 11., 09:36 , 866. szám

Négy fiatalember Odessza megyében kézigránátot hajított egy rendőrautó utasterébe, majd pedig elrabolta a járművet – közölte az Ukrajinszka Pravda az Odessza megyei rendőrség sajtószolgálata nyomán csütörtökön este.

Az eset még augusztus 10-én kora reggel történt. A gépkocsiban a rendőrség gazdaságvédelmi főosztályának szolgálati feladatot ellátó munkatársai ültek.

Az incidens azzal kezdődött, hogy négy 23 és 25 év közötti helyi lakos belekötött az utcán két lányba. Amikor a lányok észrevették a mellettük elhaladó rendőrautót, megállították azt, és segítséget kértek.

„A rendőrség munkatársai figyelmeztették a fiatalokat, akik vitába szálltak a rendőrökkel, majd egyikük elővett egy RGD–5 típusú kézigránátot és a szolgálati autó utasterébe hajította. Biztonságuk érdekében a rendőrség munkatársai elhagyták a szolgálati járművet, s biztonságos távolságra terelték a lányokat” – közölte a rendőrség.

A fiatalok, kihasználva a helyzetet, beszálltak az autóba és elmenekültek.

A rendőrség hajtóvadászatot indított, és elfogta a fiatalokat, akiktől két gránátot koboztak el, s a szolgálati autó is megkerült.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)