Az EMNP szerint a román kormány ellehetetleníti gazdaságilag Erdélyt

2018. február 7., 09:39 , 890. szám

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szerint a román kormány ellehetetleníti gazdaságilag és infrastrukturálisan Erdélyt – jelentette ki Szilágyi Zsolt, az EMNP elnöke múlt szerdán.

A párt közleménye szerint egy nagyváradi sajtótájékoztatón Szilágyi elmondta: a héten beiktatott új román kormány nem lesz hosszabb életű, mint amilyen az előző kettő volt. Szerinte az új kabinetben régi arcok vannak, a miniszterelnök személye ugyan változott, de a kormány tényleges vezetője ugyancsak Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Szilágyi Zsolt szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) újra biankó csekket adott a kormánynak azzal, hogy „feltételek nélkül” támogatta a beiktatását. Szilágyi Zsolt szerint feltételekhez kellett volna kötni a kabinet támogatását.

Zatykó Gyula, az EMNP országos alelnöke szerint a kormányprogram legnagyobb vesztese Erdély, miközben épp ez a régió az ország gazdasági motorja. „A Bors és Brassó közötti észak-erdélyi autópályának nyoma sincs, ami súlyosan veszélyezteti az erdélyi befektetések sikerét. Jól látható, hogy a jelentősebb erdélyi városokat ki akarják hagyni az autópályák hálózatából” – mondta Zatykó Gyula, aki szerint elmondható, hogy az új kormány is magára hagyta Erdélyt.

(MTI/Kárpátalja)