KVU: Az elnökjelöltek egyharmada egyáltalán nem kampányol

2019. március 9., 19:41

Az Ukrajnai Választók Bizottsága (KVU) szerint 14 elnökjelölt egyáltalán nem folytat választási kampányt – írja a Korreszpondent Olekszinj Koseljnek, a KVU vezérigazgatójának tájékoztatása nyomán.

A civil szervezet vezetője közölte, figyelemmel kísérik, hogy a jelöltek közül kik folytatják a legaktívabb kampányt, s kik azok, akik semmilyen kampánytevékenységet nem folytatnak. Megfigyelőik szerint egyáltalán nem kampányol például Olekszandr Moroz, Roman Naszirov, Mikola Haber, Olekszandr Daniljuk, Jurij Karmazin, Arkagyij Kornackij, Jurij Timosenko. Ez utóbbi állítólag nyíltan elismerte, hogy nincs pénze és nem folytat választási kampányt.

Koselj sajtótájékoztatóján jelezte, hogy a választási részvétel nem pusztán egy formális regisztráció, vagy nem kizárólag a jelölt képviselőinek formális delegálása a szavazókörzeti és választókerületi választási bizottságokba.

„A tényleges választási kampány a program ismertetéséből, a választókkal rendezett találkozókból, a jelölt támogatására folytatott agitációból áll. De a valóság az, hogy a jelöltek egyharmada gyakorlatilag »nulla« kampányt folytat” – jelezte Koselj.

(korrespondent.net/Kárpátalja)