Élvonalbeli csapatokkal ikszelt a Minaj FC

Megyei labdarúgás

2019. július 4., 12:00 , 962. szám

Teljes gőzzel folytatja a felkészülést az országos másod­osztályú labdarúgó-bajnokság 2019–2020-as idényére az újonc Minaj FC. A Vaszil Kobin által irányított kárpátaljai együttes két, gólokban gazdag felkészülési mérkőzésen is túl van, amelyeken nem vallott szégyent élvonalbeli ellenfeleivel szemben.

A minajiak előbb a magyar bajnokság bronzérmesével, a Debrecennel csaptak össze a hajdúsági fővárosban. Érdekesség, hogy a házigazdák soraiban Nagy Sándor és Kusnyir Erik személyében két kárpátaljai labdarúgó is helyet kapott, mindkettőjük kulcsembernek számít a hamarosan az Európa-ligában selejtező együttesben.

A házigazdák már a 3. percben megszerezték a vezetést egy öngólból, ami egy rosszul sikerült hazafejelés után született meg. Az első félidő végén egyenlített a Minaj FC, az egyenlítő találatot egy próbajátékon lévő játékosunk szerezte.

Fordulás után sokáig nem bírtak egymással a csapatok, majd a 81. percben Spak révén már a vendégeknél volt az előny. A debreceniek két perccel a vége előtt Kerekes találatával állították be a 2-2-es végeredményt.

Két nappal később már Lembergben vendégszerepelt a Minaj FC, ahol az ukrán élvonalbeli Kárpáti Lviv volt az ellenfele. Karpenko duplájával a hazaiak már az első félidő közepére megnyugtató előnyt szereztek, amit azonban a minajiaknak sikerült egalizálni a második játékrészben. Előbb Pinyasko volt eredményes, majd újra egy próbajátékon lévő futballista találatával alakult ki a 2-2-es végeredmény.

(tamási)