Hét település gyermekei kaptak Mikulás-napi ajándékokat

2019. december 10., 12:28 , 985. szám

Vidám gyerekek gyülekeztek december 5-én reggel a badalói Petőfi Sándor Kulturális Központban, ahová a helyiek mellett még hat település (Mezőgecse, Tiszacsoma, Halábor, Mezővári, Borzsova és Nagymuzsaly) iskolásai is eljöttek találkozni a nagy szakállúval és az őt kísérő krampusszal.

A vidám program keretén belül elsősorban az említett települések iskoláinak 15-15 legjobb tanulmányi átlaggal rendelkező 1–4. osztályos tanulói részesültek ajándékban, melyekkel Péter Csaba megyei képviselő, a KárpátHáz Civil Szervezet kuratóriumi elnöke immáron hagyományosan igyekszik meglepni az iskolások közül a legjobban teljesítőket. Az eseményen elsőként Sápi Zsolt badalói református lelkipásztor kérte Isten áldását a rendezvényre, majd köszöntötte a résztvevőket Tóth Győző, a KárpátHáz Civil Szervezet ügyvezetője, valamint Szalai Imre, Badaló polgármestere is.

Az ünnepi hangulatot az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtása, valamint a gyerekek alkalomhoz illő előadásai tették még vidámabbá.

A rendezvényen a legkisebbek sem maradtak Mikulás-napi ajándék nélkül, a környékbeli falvak több mint félezer óvodása részesült édességcsomagban.

(felvégi)