Csütörtök: 270 jegyzőkönyv a karantén megsértése miatt

2020. március 20., 09:55

Március 19-én egyetlen nap alatt 270 alkalommal intézkedett a rendőrség a karantén szabályainak megsértése miatt – jelentette a korrespondent.net a Belügyminisztérium sajtószolgálata nyomán.

A tájékoztatás szerint csütörtökön 15 ezer rendőr és 2,5 ezer katona csatlakozott a koronavírus-fertőzés elterjedésének megakadályozására és a közbiztonság védelmére irányuló intézkedésekhez.

A legtöbb szabálysértést Donyeck megyéből jelentették, ahol a rendvédelmi erők munkatársai 58 közigazgatási szabálysértési jegyzőkönyvet vettek fel a Közigazgatási jogsértési törvénykönyv 44-3-as cikkelye alapján (az emberekre vonatkozó karantén szabályainak megsértése).

Szabálysértések történtek Kijevben (31 jegyzőkönyv), valamint Kijev (25), Herszon (24), Szumi (19), Cserkasszi (18), Voliny (14) és Vinnicja (13) megyékben. Ezenkívül 10 jegyzőkönyvet vettek fel Lemberg (Lviv), 9-9-et Rivne és Kirovohrad megyékben, négyet Mikolajiv megyében, 3-3-at Kárpátalja, Poltava, Csernyihiv megyékben, kettőt Zsitomir megyében. Egy-egy szabálysértési jegyzőkönyv született Ivano-Frankivszk, Csernyivci Hmelnickij és Odessza megyékben.

(korrespondent.net/Kárpátalja)