Bojko vagy Porosenko lehetne Zelenszkij ellenfele az elnökválasztás második fordulójában

2020. július 19., 20:09

Amennyiben mostanában tartanák Ukrajnában az elnökválasztást, a második fordulóba Volodimir Zelenszkij hivatalban lévő államfő és Jurij Bojko parlamenti képviselő, az Ellenzéki Platform – Az Életért párt társelnöke, esetleg Petro Porosenko volt elnök jutna be – derül ki a Razumkov Központ és az Iljko Kucseriv Demokratikus Kezdeményezések Alap közös felméréséből, amelyet az Ukrajinszka Pravda ismertet.

Volodimir Zelenszkij a szavazatok 37%-át szerezné meg azok között, akik el szándékoznak menni szavazni és azt is tudják már, hogy kire adnák a voksukat.

Jurij Bojko támogatottsága 17%-os lenne, Petro Porosenko 15%-ra számíthatna, Julija Timosenko (Haza) 8%-kal végezne a harmadik helyen.

Amennyiben Zelenszkij és Bojko kerülne be a második fordulóba, a hivatalban lévő elnök a voksok 68%-át szerezné meg a biztos szavazók körében, míg Bojko a 32%-át.

Ha viszont Porosenkóval kellene megmérkőznie Zelenszkijnek, úgy a voksok 71,5%-ára számíthatna, míg Porosenko 28,5%-ot érne el.

A július 3–9. között készült felmérés alkalmával 2022, 18 évesnél idősebb polgár véleményét kérdezték meg az ország valamennyi régiójában, a megszállt területek kivételével.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)