Több mint egymilliónyian sérültek meg közlekedési balesetben a független Ukrajnában

2020. július 19., 10:35

Ukrajna függetlenségének 29 éve alatt 174 095 személy vesztette életét közlekedési balesetben a közutakon, a sérültek száma több mint 1,2 millió – idézi az Ukrajinszka Pravda Anton Herascsenko belügyminiszter-helyettest, aki Szavik Suszter Szólás szabadsága című műsorának vendége volt.

„Ebben az évben, mielőtt elindítottuk az automatikus rögzítő rendszert, kértem, számolják össze, hány ukrán halt meg a függetlenség 29 éve alatt (balesetben – a szerk.). 1991-től 2019 márciusáig 174 095 ember halt meg közúti balesetekben, és 1 millió 264 ezer sérült meg” – közölte Herascsenko.

Hozzátette, tavaly 116 ezer esetben fordult elő ittas vezetés, a járőrrendőrség által felvett 16 ezer jegyzőkönyvet a bíróság lezáratott, vagyis ezekben az ügyekben nem szabtak ki büntetést a járművezetőkre az ügyek bírósági kivizsgálásának elhúzódása miatt.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, július 12-én a Fővárosi országúton, Kijevtől öt kilométerre két felnőtt és két gyermek vesztette életét közúti balesetben. A rendőrség letartóztatta a balesetet okozó járművezetőt.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)