Határon túli és anyaországi egyetemistákért fogott össze az FTC és a BEAC

2020. augusztus 26., 09:26 , 1021. szám

A Ferencvárosi Torna Club lett a sportszakmai partnere a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) által szervezett, 12. alkalommal kiírt, 1300 anyaországi és határon túli magyar egyetemistát megmozgató Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának.

Múlt csütörtökön jelentették be a klubok az együttműködési megállapodást, melynek értelmében az FTC sportszakmai partnerként segíti a BEAC-ot az esemény megszervezésében.

Az FTC közleménye kiemeli, hogy a rendezvényen pár napra az anyaországi területeken kívül Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről és a Vajdaságból is Budapestre látogatnak a jövő értelmiségi fiataljai. A torna célja a kezdetektől fogva az volt, hogy segítse a magyar fiatalok határokon átívelő közösségének erősítését, amely egyezik az FTC céljaival és törekvéseivel is.

„A Ferencvárosi Torna Club a magyar nemzet legsikeresebb és legnépszerűbb csapataként mindig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy anyaországi szurkolói mellett a világ összmagyarságát is képviselje. Különösen igaz ez azokra a drukkerekre, akik az anyaország közvetlen közelében, az elszakított területeken élnek” – olvasható a klub közleményében.

Az FTC és a BEAC megállapodásának értelmében a Ferencváros a Groupama Arénát üzemeltető Sportfive támogatásának köszönhetően lehetőséget biztosít a fiatalok számára, hogy egy stadiontúra keretében személyesen is ellátogathassanak a férfi futballcsapat otthonába. Mindezek mellett a sportkultúra népszerűsítéseként az egyetemisták a Fradi Múzeumot is felkereshetik, ami révén az FTC színes, gazdag és az egyetemes magyar történelemmel összefonódó múltját is megismerhetik.

A megállapodás fontos pontjaként az FTC csapatsportágaira (férfi labdarúgás, női labdarúgás, férfi kézilabda, női kézilabda, férfi jégkorong, férfi vízilabda, női vízilabda) belépőket biztosít az egyetemisták számára, valamint további infrastrukturális segítséget nyújt a BEAC-nak a torna szervezésében.

A megállapodást Nyíri Zoltán, az FTC alelnöke és Simon Gábor, a BEAC igazgatója szentesítette.

(MTI/Kárpátalja)