Zelenszkij kifakadt, amiért Medvedcsuk orosz vakcinát kért Putyintól a koronavírus ellen

2020. október 8., 16:24

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök cinikusnak nevezte Viktor Medvedcsukot, az Ellenzéki Platform – Az Életért párt vezetőjét, aki komájától, Vlagyimir Putyin orosz elnöktől orosz koronavírus elleni oltóanyagot kért Ukrajna számára – jelentette a zn.ua.

A Facebook közösségi oldalon az ukrán államfő arról biztosított, hogy Ukrajna megbízható oltóanyagot fog kapni, amely nem fog kétségeket ébreszteni a tudósokban.

„Az Európai Unió megerősítette, hogy segít Ukrajnának valódi oltást kapni, amikor megjelenik, és nem fog kétségeket ébreszteni a tudósokban. Ezért nem tanácsolom, hogy nagyon higgyenek egyes cinikusok választás előtti „kezdeményezéseiben”, akik már beoltatták magukat ellenőrizetlen anyagokkal” – írta Zelenszkij.

A zn.ua emlékeztet, Medvedcsuk elmondta, hogy amikor családjával az annektált Krímen nyaralt, beoltották a Covid–19 elleni orosz oltóanyaggal. A család és ő maga is „jól viselték” az oltást. Ezenkívül az orosz vakcinát a koronavírus elleni jelenlegi „legmegbízhatóbb gyógymódnak” nevezte.

(zn.ua/Kárpátalja)