Tesztmentesen utazhatnak vissza Magyarországra a szavazásra hazaérkező kárpátaljaiak

2020. október 20., 20:28 , 1029. szám

„Hosszú, többhetes egyeztetéssorozatot zártunk le ma délelőtt sikeresen Magyarország Kormányával.

A KMKSZ kérésére az anyaországi hatóságok biztosítják a karanténmentes beutazás lehetőségét Magyarország területére október 25-én vasárnap reggel 7 órától hétfő reggel 9 óráig azok számára, akik demokratikus jogukkal élve részt kívánnak venni a most vasárnapi sorsdöntő jelentőségű ukrajnai helyhatósági választásokon.

A vasárnapi választások nagyban meghatározzák a kárpátaljai magyar közösség jövőjét!

Így személyesen is arra szeretném kérni kárpátaljai honfitársaimat, hogy éljenek a számunkra biztosított lehetőséggel, és jöjjenek haza szavazni!” – tette közzé Brenzovics László Facebook-oldalán.

Az Operatív Törzs 2020. október 20-i ülésén született döntés értelmében: „A magyar–ukrán viszonylatban megnyitott összes határátkelőhelyen 2020. október 25-én, vasárnap 07.00 órától 2020. október 26-án, hétfőn 09.00 óráig a járványügyi beutazási korlátozások alkalmazása nélkül beléphetnek azok a magyar, továbbá állandó tartózkodási jogosultság igazolása mellett azok az ukrán állampolgárok és a velük utazó kiskorú gyermekeik, akik a választáson történő részvételüket a részükre kiállított (személyes adataikat tartalmazó) szavazási értesítő cédulával igazolják.

Fontos, hogy a fentiektől függetlenül továbbra is minden esetben meg kell felelni a schengeni beutazás általános feltételeinek.