A városi tanácsi képviselők több mint egyharmadát újraválasztották

2020. november 22., 11:56

A városi tanácsi képviselők több mint egyharmada megőrizte mandátumát az október 25-i helyhatósági választások eredményeként – jelentette a zn.ua a Cseszno nyomán.

A civil szervezet adatai alapján a legtöbb képviselőt (52%) Ivano-Frankivszkban választották újjá. Ugyanakkor Mikolajiv és Cserkasszi városi tanácsaiba a képviselők 7%-a, illetve 10%-a került be ismét. Ungváron az újraválasztottak aránya 26%.

Egy évvel korábban a legfelső tanácsi választások alkalmával a képviselők 19%-ának sikerült ismét mandátumhoz jutnia, vagyis a parlament összetétele 81%-ban megújult.

A Cseszno a városi önkormányzati képviselők újraválasztásának magas arányát a költségvetési forrásokhoz és a helyi médiához való hozzáférésükből adódó ismertségükkel magyarázza.

Korábban jelentették, hogy a megyeszékhelyek minden második polgármestere azok közül, akik újra indultak a választásokon, megszerezte a szavazatok több mint 50%-át a választások első fordulójában.

Mint ismert, november 22-én rendezik a polgármester-választás második fordulóját Dnyipróban, Lembergben (Lviv), Mikolajivban, Poltavában, Rivnében, Cserkassziban, Ungváron, Krivij Rihben, Mikolajivban, Szlovjanszkban, Nikopolban és Bergyanszkban.

(zn.ua/Kárpátalja)