Ukrajinszka Pravda: Zelenszkij menesztené a házelnököt

2021. február 11., 11:55

Volodimir Zelenszkij államfő azt szeretné, ha Ruszlan Sztefancsuk hivatalban lévő alelnök lenne a Legfelső Tanács elnöke. Már meg is kezdték a felkészítését erre a szerepre – írja az Ukrajinszka Pravda.

A portál összeállítása szerint a jelenlegi házelnök leváltásának oka annak önállósága. Állítólag Dmitro Razumkovnak politikai ambíciói vannak, és igyekszik nem függni az Elnöki Hivataltól. Éppen ez az, ami nem tetszik a Bankovaja embereinek. 

Az Ukrajinszka Pravda szerint jelenleg Sztefancsuk tűnik a legmegfelelőbb jelöltnek a házelnöki tisztségre, bár nem eléggé felkapott a médiában. 

Mindazonáltal egyelőre mégsem fogják erőltetni az elnökcserét, mivel ahhoz nyilvánosan meg kellene magyarázni, miért nem felel meg Razumkov, s biztosítani kellene a Legfelső Tanácsban a megfelelő számú támogató szavazatot Sztefancsuk számára.

Korábban jelentették, a Razumkov Központ által végzett közvélemény-kutatás szerint Dmitro Razumkov az elnökválasztás második fordulójában veszítene ugyan Volodimir Zelenszkijjel szemben, de az urnákhoz járulók 40%-a kész lenne támogatni őt.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)