Győzelemmel mutatkozott be az élvonalban a Minaj FC

Labdarúgás

2021. augusztus 4., 08:28 , 1069. szám

Győztes meccsen debütált az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2021–2022-es idényében a Minaj FC, miután az egy héttel ezelőtti nyitófordulót a Dinamo Kijev ellen elhalasztó kárpátaljai együttes a szombaton lejátszott 2. játéknapon az ungvári Avangard Stadionban 1-0-ra megverte az FK Olekszandriját.

A 90 perc során mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, a nyílt támadójátékra törekvő csapatok egyformán begyűjthették volna a három pontot. Végül ez a rendes játékidő utolsó percében a hazaiaknak sikerült, miután Visnyevszkij a 90. percben jól érkezett egy beadásra, és a Minaj FC számára megszerezte a minimális győzelmet.

A minajiakhoz hasonlóan ugyancsak halasztó címvédő Dinamo Kijev magabiztos, 4-0 arányú győzelmet aratott az újonc Veresz Rivne ellen, mint ahogy biztosan hozta a kötelező sikert a Sahtar Donyeck is Lembergben.

A 2. forduló eredményei: Minaj FC–FK Olekszandrija 1-0, Dinamo Kijev–Veresz Rivne 4-0, FK Lviv–Sahtar Donyeck 0-3, Kolosz Kovalivka–Metaliszt Harkiv 1-0, Csornomorec Odessza–Dnyipro 0-3, FK Mariupol–Gyeszna Csernyihiv 1-2, Vorszkla Poltava–Ruh Lviv 2-0.

Az Inhulec Petrove–Zorja Luhanszk találkozót lapzártánk után rendezik.

Két játéknap után a Sahtar és a Gyeszna hibátlan, 6 pontos teljesítménnyel áll az élen. A Minaj FC a hét végén sorra kerülő 3. fordulóban a Kolosz Kovalivkát látja vendégül.

(tamási)