Kuleba: Biden felkeresi Ukrajnát, de nem idén

2021. szeptember 6., 15:17

Dmitro Kuleba külügyminiszter szerint Joe Biden amerikai elnök ellátogat Ukrajnába, de nem ebben az esztendőben – írja a korrespondent.net.

„Nincs kétségem afelől, hogy Biden elnök elrepül a Dnyipro közepéig, át is kel a Dnyiprón, leszáll Boriszpilban, és megérkezik Kijevbe. De erre a látogatásra nem az idén kerül sor, mivel a diplomáciai gyakorlat nem irányoz elő ilyen szintű kölcsönös látogatásokat egy éven belül” – jelentette ki Kuleba az Inter tévécsatorna műsorában.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a felek egyelőre azon megállapodások végrehajtására összpontosítanak, amelyek Volodimir Zelenszkij ukrán elnök amerikai látogatása során születtek.

Kuleba azt is elmondta, hogy az ukrán fél kész Zelenszkij és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozójára.

„Nem bujkálunk egy ilyen találkozó elől, és készen állunk rá, de az a benyomásunk, hogy az orosz fél folyamatosan talál kifogásokat a találkozó elkerülésére” – jelentette ki a Zelenszkij és Putyin találkozójára vonatkozó kérdésre válaszolva.

A korrespondent.net emlékeztet, hogy korábban Kuleba kijelentette, az ukrán kormányzat számít az USA segítségére a NATO-hoz való csatlakozás folyamatában.

(korrespondet.net/Kárpátalja)