Jótékonysági céllal versengtek a rendvédelmi szervezetek

2021. szeptember 13., 11:25

A szeptember 11-i erőversenyen Ungváron 6 csapat vett részt a bűnüldöző szervek és a kárpátaljai állami erőszakszervezetek tagjai közül.

A résztvevők a Nemzeti Rendőrség, a járőrrendészet, az Ukrán Biztonsági Szolgálat, a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata, az igazságügyi védelem és az állami különleges szolgálat munkatársai voltak. A kéttagú 6 csapatnak 5 gyakorlatot kellett végrehajtania. A verseny körülbelül négy óráig tartott. Erneszt Zavadszki, a verseny koordinátora elmondta, hogy a régióban először rendeztek ilyen versenyt, s azért tették, hogy pénzt gyűjtsenek a SMA-betegségben szenvedő szinevéri Pavlo Moticska kezelésére.

„Pavlik a folyamatos kezelésnek köszönhetően erősebb lett, játékokat vesz a kezébe, megjelent az erő izmaiban. Különböző klinikákhoz fordulunk, mert még nem tudjuk, hol fogják beadni az életet jelentő injekciót: Ukrajnában vagy külföldön. Mi szeretnénk, hogy külföldön kapja meg, mert Ukrajnában legfeljebb 2 éves korig adnak ilyen injekciót és Pavlik nemrég töltötte be második életévét. Ezért keresünk olyan klinikát, ahol később is megkaphatja. Eddig 20 millió hrivnyát sikerült összegyűjteni, ám még 44 millió hrivnyára van szükség” – mondta Pavlo édesanyja, Marija Moticska.

(0312.ua/RV)