Az FC Minaj növendékei ezentúl Lettországban edzenek

2022. március 11., 18:07 , 1099. szám

A kárpátaljai FC Minaj Labadarúgó-akadémia U13 és U16-os korosztályai ezentúl Lettország második legnagyobb városában, Daugavpilsben folytatják képzésüket. A döntést a hadiállapot bevezetése indokolta. Az Ukrán Labdarúgó-szövetség (УАФ, UAF) közbenjárásának köszönhetően az akadémia játékosai a békésnek számító balti országban folytathatják felkészülésüket.

Az akadémia Facebook-bejegyzésében mondott köszönetet: „A fiatal »minajosok« nemcsak edzenek és játszanak, hanem iskolai tanulmányaikat is folytathatják Daugavpilsben. A lettek minden szükséges feltételt biztosítottak fiatal játékosaink fejlődéséhez. Köszönet nekik az FC Minaj szakmai stábjától és az UAF Koordinációs Főigazgatóságától.”

A játékosok március 10-én indultak el Ungvárról. Az akadémián rendezett búcsúztatáson Valerij Pereszoljka, a klub elnöke, UAF-tag is jelen volt.

A klub bejegyzését ezzel zárja: „Reméljük, hogy srácaink fejleszteni tudják majd futballtudásukat, és újabb hasznos tapasztalatokkal térnek haza, egy békés Ukrajnába!”

(facebook.com/minajfootballclub/D. P.)