A katonai jelentőségű információk terjesztésének tilalmáról

2022. május 9., 16:27 , 1106. szám

„Sokszor hallom, hogy vigyázzak, mit posztolok a közösségi médiában, mert háború van, s könnyen a börtönben találhatom magam, ha információkat teszek közzé az ukrán hadseregről. Állítólag alaposan megszigorították a törvényeket. Mi a helyzet?”

– Március 27-én lépett életbe az a törvénymódosítási csomag, amely jelentősen szigorítja az ukrán hadsereg és egyéb fegyveres testületek alakulatainak, fegyvereinek, lőszereinek mozgására, elhelyezkedésére vonatkozó információk terjesztésének megítélését hadiállapot és szükségállapot idején (Закон України від 24 березня 2022 року №  2160-IX «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально процесуального кодексів України щодо забезпечення протидії несанкціонованому поширенню інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненому в умовах воєнного або надзвичайного стану»).

A Büntető törvénykönyv Speciális részének Ukrajna nemzetbiztonságának alapjai elleni bűncselekmények című 1. fejezete bővült a 114.2-es cikkellyel. Ennek 1. pontja büntetendőnek mondja ki hadiállapot vagy szükségállapot idején fegyverek, fegyverzetek és lőszerek Ukrajnába irányításával, haladásával (beleértve az Ukrajna területén történő mozgásukat is) kapcsolatos információk terjesztését, ha az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkara, Ukrajna Védelmi Minisztériuma, Ukrajna Védelmi Minisztériumának Hírszerzési Főosztálya, Ukrajna Biztonsági Szolgálata vagy a partnerországok hivatalos forrásai korábban nem tették közzé (nem terjesztették) azokat. Ezért a tényállásért háromtól öt évig terjedő szabadságvesztés róható ki.

A cikkely 2. pontja értelmében az Ukrán Fegyveres Erők vagy más, Ukrajna törvényeivel összhangban megalakult fegyveres testületek alakulatainak mozgására, helyváltoztatására vagy elhelyezkedésére vonatkozó információk terjesztése, amennyiben lehetséges az alakulatok helyszíni azonosítása, ha az ilyen információt nem hozta nyilvánosságra korábban az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkara, a Védelmi Minisztérium vagy más, erre jogosult állami hatóság, hadiállapot vagy szükségállapot idején öttől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A 114.2-es cikkelynek van egy harmadik pontja is, melynek értelmében az 1. és 2. pontokban leírt cselekmények, ha azokat személyek egy csoportjának előzetes összeesküvése eredményeként vagy haszonszerzés céljából követték el; vagy ha a szóban forgó információkat átadták az Ukrajna ellen fegyveres agressziót elkövető államnak, a képviselőinek vagy más illegális fegyveres csoportoknak; vagy ha a cselekmény súlyos következményekkel járt, árulásra vagy kémkedésre utaló jelek hiányában nyolctól tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Bár sokan tartják fontosnak a lakosság tájékoztatását, emlékeztetnék, hogy az ismertetett törvénycikkely szerint csak az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkara, Ukrajna Védelmi Minisztériuma és más, arra jogosult hatóságok által közzétett információk posztolása tekinthető minden kétséget kizáróan jogszerűnek, ha katonai jelentőségű információkról van szó. Felhívnám a figyelmét, hogy az ilyen esetekben nem mindig egyszerű eldönteni, mi minősül katonai információnak, s mi nem, mikor sértünk törvényt, s mikor nem, ezért nem árt az óvatosság.

Emlékeztetnék arra is, hogy az Ukrajna nemzetbiztonságának alapjait sértő bűncselekmények esetében nem évül el a büntethetőség.

hk