A minisztérium döntött, mely iskolákban folyhat jelenléti oktatás szeptembertől

2022. május 25., 14:28

Szeptember 1-jétől csak azokban az iskolákban indul el a jelenléti oktatás, ahol van óvóhely – jelentette ki a Rada tévécsatorna műsorában Andrij Vitrenko oktatási és tudományos miniszterhelyettes, akit a korrespondent.net idéz.

„Dolgozunk azokon a mechanizmusokon, amelyek alapján szeptember 1-jén elindíthatjuk az offline képzést. Legyünk azonban realisták, minden az ország helyzetétől függ. Reméljük, hogy az Ukrán Fegyveres Erők jóvoltából szeptember 1-jén iskolába mennek a gyerekek – mondta.

Vitrenko szerint az ukrajnai háború 90. napjáig 1,6 ezer oktatási intézmény rongálódott meg, közülük több mint 100 teljesen megsemmisült.

Emlékeztetett, hogy 2022. március 14-én Ukrajna számos régiójában újraindult az oktatási folyamat, és távoktatásként vagy vegyes formában zajlik. Több régióban már az óvodák is működnek.

„Az óvodák biztonsága inkább a helyhatóságok és a területi közösségek feladata. Ezt megelőzően az óvodákban nem volt óvóhely. Nem gondoltuk volna, hogy az ellenség ilyen alattomosan megtámad minket, és úgy építettük fel az oktatási rendszert, hogy a gyerekek a legjobbat kapják” – mondta Vitrenko.

(korrespondent.net/Kárpátalja)