Ukrajnában létrehozzák az elektromos autók töltőállomásainak nemzeti hálózatát

2022. június 21., 11:55

Az Enerhoatom és az Ukrhazbank memorandumot írt alá a töltőállomások nemzeti hálózata kiépítésére irányuló projekt közös végrehajtásáról – jelentette az Ekonomicsna Pravda az Enerhoatom sajtószolgálata nyomán.

A memorandum az első lépés a projekt megvalósítása terén, amely előirányozza az Ukrhazbank pénzügyi lehetőségeinek és az Enerhoatom, mint Ukrajna legnagyobb villamosenergia-termelője termelési és műszaki potenciáljának felhasználását.

„A mai napon újabb fontos lépésre került sor az elektromos közlekedés infrastruktúrájának fejlesztése és a töltőállomások nemzeti hálózatának létrehozása érdekében Ukrajnában, meghatározták a finanszírozási forrásokat a hálózat fejlesztéséhez az egész országban” – mondta Herman Haluscsenko energiaügyi miniszter.

Tavaly az ukránok 8,5 ezer elektromos autót vásároltak – 20%-kal többet, mint 2020-ban – közölte az Enerhoatom. 2022 április–májusában 15-szörösére nőtt az elektromos autók iránti kereslet Ukrajnában, többek között az üzemanyaghiány és az emelkedő benzinárak miatt.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)