Birtokba vették a gyermekek a nagyszőlősi gyermekotthon felújított szárnyát

2022. szeptember 23., 08:35 , 1127. szám

Két amerikai üzletember anyagi támogatásának és több magyarországi civil szervezet összefogásának köszönhetően, a The Nursery Projekt keretében új bútorokat kapott a Nagyszőlősön működő árvaház egyik osztálya.

Az önkéntesek maguk szerelték össze a Magyarországon vásárolt bútorokat. A nagyszőlősi gyermekotthon felújított szárnyában negyven, a háborús területekről kimenekített fiatal kapott új szálláshelyet, valamint egy-egy személyre szabott csomagot is. Az ünnepélyes átadáson jelen voltak a szervezet önkéntesei is.

„Fontos alkalom a mostani, hiszen ma vehették birtokba a kicsik a The Nursery Project keretében felújított épületrészt” – hangsúlyozta Bozó Zsuzsa, a The Nursery Project önkéntese.

A felújított épületrészben – melyet két nap alatt, szeptember 11-én és 12-én sikerült berendezni – öt kis hálószoba, egy játszószoba, egy konyha és egy teljes öltöző kapott helyet.

Mind a gyermekek, mind a nevelők hatalmas örömmel fogadták a felújított lakrészt, melyet hamar belepett a jókedv és a gyermekzsivaj.

Mindezek mellett a gyerekek egyéni, személyre szabott meleg öltözetet is kaptak, melyet szintén nagy örömmel fogadtak, és a tíz­órainál már mindenki magára is ölthette azt.

TV21 Ungvár/K. K.