Almával és almalével támogatja a KMNE a tagcsaládokat

2022. december 1., 15:44 , 1137. szám

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) harmadik éve szervezi meg az adventi alma- és almaléosztást, amelynek célja, hogy az ünnepi időszak beköszöntével megajándékozzák a nagycsaládosokat, és nem utolsósorban, hogy egy kis vitaminnal is erősítsék a kicsik és nagyok immunrendszerét.

A tagcsaládoknak két hetük volt arra, hogy leadják igényeiket az egyesület felé. Választhattak, hogy húsz kiló almát vagy pedig tíz liter almalevet szeretnének.

Miután az egyesület összesítette a tagcsaládok jelentkezését, helyi vállalkozókat kerestek fel, akiktől megrendelték az almát és az almalevet. Ezzel a nagycsaládosokon kívül a vállalkozókat is tudják támogatni.

A KMNE adventi alma- és almaléakciójára összesen 320 tagcsalád nyújtotta be igényét, közülük 116 tagcsalád almát, 204 pedig almalevet igényelt.

A jelenlegi nehéz helyzetre való tekintettel, amikor szinte mindennaposak otthonainkban az áramszünetek, az egyesület fenntartotta annak a lehetőségét, hogy az adventi akció határidején túl is fogadnak igényeket. Azonban a hét folyamán már sor kerül az almák és almalevek kiosztására, így jelenleg már nincs lehetőség további igények leadására.

Mivel a tagcsaládok Kárpátalja más-más településein laknak, így némi kihívást jelentett, hogy az egyesület megoldja a kért dolgok célba juttatását, de ebben is segítségükre voltak a vállalkozók és a helyi összekötők.

(TV21 Ungvár/K. K.).