Reznyikov: További mozgósításra egyelőre nincs szükség

2022. december 7., 17:35

Az Ukrán Fegyveres Erők soraiban elegendő a személyi állomány, ezért további mozgósítási hullám egyelőre nincs tervben – jelentette ki az ukrán országos hírcsatornák közös műsorfolyamának december 6-i adásában Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter, akit a korrespondent.net idéz.

„Nálunk a vezérkar döntése alapján már foganatosítanak bizonyos szervezési intézkedéseket, mindez szerepelt a jelentéstételen és a legfelsőbb főparancsnok felügyelete alatt áll. [...] Egyelőre nem vetődik fel úgy a kérdés, hogy azt mondjuk, ma, jelen helyzet szerint további mozgósításra van szükség az Ukrán Fegyveres Erőknél és általában a védelmi szektorban” – fejtette ki a miniszter.

Szerinte Ukrajna hadseregének fegyverekre van a legnagyobb szüksége.

„Fegyverekre van szükségünk, és még egyszer – fegyverekre, kezdve a tüzérséggel a hozzá való lövedékekkel a páncélozott járművekig, harckocsikig, repülőgépekig. [...] És a nyugati partnerek ismerik a listánkat” – tette hozzá Reznyikov.

A korrespondent.net emlékeztet, korábban Denisz Monasztirszkij belügyminiszter kijelentette, hogy Ukrajnában az önkéntesek nagy száma miatt jelenleg nem szükséges behívókat kézbesíteni az ellenőrző pontokon.

(korrespondent.net/Kárpátalja)