Reznyikov: Az új esztendő a katonai „ajándékok” éve lesz, Ukrajna havonta kapja majd Nyugatról a fegyvereket

2022. december 21., 13:15

A következő évben Ukrajna havi rendszerességgel kapja meg a szükséges fegyvereket és lőszereket – jelentette ki kedden Olekszij Reznyikov védelmi miniszter egy televíziós műsorban, adta hírül az Ukrajinszka Pravda hírportál.

A jelentés szerint Reznyikov az ukrán televízió non-stop háborús adásának nyilatkozva elmondta: „az amerikai hadiipari komplexum már működik. Vagyis minden Ramstein egyik kulcstémája szükségszerűen az Ukrajnát ma ebben a háborúban támogató termelő országok kapacitásainak beindítása. A megrendelések már megtörténtek, és nem csak az Egyesült Államokban, hanem Németországban, Franciaországban, Szlovákiában, Csehországban, Romániában és más országokban is”.

A védelmi tárcavezető hozzáfűzte: „megmondom őszintén, nagy titkok elárulása nélkül, hogy már sok szerződést megkötöttem jövőre a számukra szükséges fegyverek és lőszerek szállítására vonatkozóan.” És hasonló szerződéseket, már biztosan tudom, hogy a különböző országok védelmi miniszterei vagy védelmi minisztériumai is kötöttek – jelezte. „Jövőre Ukrajna „ajándékokat” kap a katonai támogatások terén, ráadásul egész évben, minden hónapban” – hangsúlyozta Olekszij Reznyikov.

(vb/karpat.in.ua)