Őrizetbe vették a baleset helyszínéről elmenekült sofőrt

2023. március 1., 08:12

A járőrök egy ittas sofőrt kerestek, aki balesetet okozott és eltűnt a helyszínről.

Hétfőn 22 óra körül kaptak hívást a járőrök Ungváron a Bercsényi utca és az ungvári elkerülő út kereszteződésében történt baleset miatt. A helyszínre érve a rendőrök megtalálták a bejelentőt. Az állampolgár elmondta, hogy egy Opel gépkocsi vezetője tolatott és nekiütközött az ő Opel típusú gépkocsijának, majd elhajtott a baleset helyszínéről. A sofőr megadta a rendőrségnek az autó rendszámát is.

Később a rendfenntartók a Dzserelna utcában megállították a szabálysértő autóját. Az autót egy férfi vezette, akire a sofőr azonnal ráismert. A beszélgetés során a járőrök a sofőrnél alkoholos ittasság jeleit észlelték. A sofőr beleegyezett abba, hogy Drager-készülék segítségével a helyszínen ittassági vizsgálatot végezzenek. A készülék 2,02 ppm-et mutatott, ami több mint 10-szerese a megengedett normának.

A rendfenntartók a szabálysértővel szemben ittas járművezetés, balesethez vezető KRESZ szabálysértés, valamint baleset helyszínének elhagyása miatt indítottak közigazgatási eljárást. A bírságok teljes összege 21 250 hrivnya.

(pmg.ua/RV)