Nagymuzsalyban osztott élelmiszercsomagokat a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat

2023. március 10., 11:07 , 1150. szám

Folytatja a helyi rászorulók támogatását a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat (BJMSZ), amely már többször osztott segélycsomagokat a kistérség számos településén, most pedig a nagymuzsalyi kártyatulajdonosoknak adtak át egységcsomagokat.

A mostani volt a második alkalom, hogy nagymuzsalyi lakosok – főként egyedülálló nyugdíjasok – vehettek át egységes élelmiszercsomagokat.

Nagyon sok időskorú maradt a településen, akiknek sokat jelent ez a támogatás, hiszen a jelen helyzetben nem tudják látogatni őket a külföldön tartózkodó rokonaik, és minden segítségre szükségük van.

A karitatív szervezet munkáját ezúttal is több önkéntes segítette, akik nélkül elképzelhetetlen lenne az a munka, amelyet már egy éve, a háború kitörése óta végeznek.

Korábban az elhúzódó háború okán több felajánló részéről is csökkent az adakozás mértéke, azonban úgy tűnik, hogy a háború egyéves évfordulója ismét fellendítette az európai szervezetek adakozó kedvét, így több embernek tud segítő kezet nyújtani a szeretetszolgálat.

„Főként szervezeti szinten kapunk adományokat, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy megszervezzük ezeket az élelmiszercsomag-osztásokat. Megfigyelhető, hogy a háború kitörésének egyéves évfordulójára mind a magyar állam, mind pedig külföldi adományozók is megnövekedett kedvvel támogatják Kárpátalját és az egész országot” – fogalmazott Makuk János, a BJMSZ igazgatója, aki hozzátette: „Reményeink szerint ez a lelkesedés megmarad, hiszen még mindig nem látjuk a háború végét.”

A BJMSZ-nél továbbra is gondolnak a belső-ukrajnai rászorulókra, hiszen a napokban egy újabb, ezúttal 10 tonnás segélyszállítmányt indítottak útnak a Donyecki régióba.

A tervek szerint, amennyiben lesz rá kapacitásuk, a szeretetszolgálat munkatársai a későbbiek során újabb segélycsomagokat fognak szétosztani a rászorulók között a Beregszászi kistérségben. Terveik szerint Nagybaktát és Sárosoroszit keresik fel legközelebb.

TV21 Ungvár/K. K.