Ungváron 155-en lettek véradók a DonorUA ArtProject keretében

2023. május 24., 12:33

Az Ungváron szervezett DonorUA ArtProject 2 hétig tartott, és 155 embert motivált a véradó mozgalomhoz való csatlakozásra. Ennyi új regisztráció történt a DonorUA rendszerében, ahol kényelmes a véradást tervezni és ezáltal embereken segíteni.

A skanzenben megrendezett kiállítást több mint 5 000 ember tekintette meg.

„Ezzel a kiállítással a művészeten keresztüli adományozásra szerettük volna felhívni az emberek figyelmét, hiszen az életről, szépségről és kultúráról szól. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki vért ad és népszerűsíti ezt a normát” – mondta Irina Szlavinszka, a DonorUA alapítója és az Ukrajnai Donorok Összukrán Szövetsége civil szervezet elnöke.

A DonorUA ArtProject nemzetközi fesztivál-verseny a művészetet és az adományozást egyesítette A véradás az életről szól szlogen alatt. Ez a projekt országossá vált – a zsűri által kiválasztott legjobb alkotások bejárták az országot. A kiállítás 15 megyeközpontba jutott el, és becslések szerint több mint félmillió néző látta.

Ungváron a Tolsztoj utca 15. szám alatt, a Kárpátaljai Megyei Vérátömlesztési Állomáson lehet vért adni, és a DonorUA honlapján minden, a véradáshoz szükséges információ megtalálható.

(0312.ua/RV)