Közúti baleset ittas sofőrrel: egy ember meghalt, hárman megsérültek

2023. szeptember 22., 19:26

Szeptember 21-én 14 óra körül érkezett bejelentés a rendőrségre a huszti járási Kövesliget (Drahovo) községben történt közlekedési balesetről.

Az eset helyszínére a megyei rendőrség nyomozói és a huszti járási operatív nyomozócsoport munkatársai vonultak ki. A rendfenntartók megállapították az autóbaleset előzetes körülményeit. Ismeretes, hogy Gázló (Zabrigy) község egy 29 éves lakosa egy VAZ‒2109 típusú személygépkocsit vezetve Kövesligeten, a Centralna utcában túllépte a megengedett sebességet, elvesztette uralmát a jármű felett, minek következtében az autó többször felborult.

A baleset következtében egy 45 éves utas életveszélyes sérüléseket szenvedett és meghalt. A 29 éves sofőr és két utasa különböző súlyosságú sérülésekkel került kórházba.

A sofőrt megvizsgálták – 1,4 ppm alkoholt találtak a vérében, ami hétszerese a törvényes határértéknek, őt őrizetbe vették. Jelenleg 24 órás őrzés alatt van a kórház speciális osztályán.

A nyomozók a sértett halálát okozó, ittas állapotban a járművezető által elkövetett közúti közlekedésbiztonsági szabályok megsértése miatt indítottak büntetőeljárást. A férfit tíz évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti. Az ügyben folyik a nyomozás.

(Facebook/RV)