Kijevbe érkezett szombaton Ursula von der Leyen, aki találkozik Zelenszkijjel és felszólal a Legfelső Tanácsban

2023. november 4., 10:34

Szombat reggel Kijevbe érkezett Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője, aki találkozik Volodimir Zelenszkij elnökkel és várhatóan felszólal a Legfelső Tanácsban – közölte Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselő a Telegram-csatornáján, számolt be az rbc.ua hírportál.

A jelentés szerint Zseleznyak emlékeztetett arra, hogy a látogatásra az Európai Bizottság Ukrajna uniós csatlakozásáról szóló tárgyalások megkezdésére vonatkozó zárójelentésének előestéjén kerül sor. Mint a honatya megjegyezte, Ursula von der Leyen várhatóan felszólal a Legfelső Tanácsban.

Korábban Olga Sztefanisina, Ukrajna európai és euroatlanti integrációért felelős minisztere elmondta, Usrula von der Leyen várhatóan találkozik és egyeztet Volodimir Zelenszkij elnökkel a végső értékelésekről, amelyeket az Európai Bizottság a zárójelentésben fog bemutatni az Ukrajna EU-csatlakozásáról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A tárcavezető szerint Ukrajna számít az Európai Bizottság pozitív döntésére, amely 7 lépésben rögzíti az előrehaladást az Európai Unió ajánlásaira vonatkozóan a jogállamiság reformja terén.

(vb/karpat.in.ua)