Almával és almalével támogatja idén is a KMNE a nagycsaládosokat az adventi időszakban

2023. december 8., 08:43 , 1189. szám

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) negyedik éve folytatja népszerű kezdeményezését: az adventi időszakban gyümölccsel és gyümölcslével ajándékozza meg tagcsaládjait. A program célja, hogy az ünnepi időszak beköszöntével hozzájáruljanak a készülődéshez, megalapozzák az ünnep hangulatát, és nem utolsósorban, hogy jó minőségű vitaminforrással erősítsék a kicsik és nagyok immunrendszerét.

A tagcsaládoknak két hetük volt arra, hogy jelezzék igényüket az egyesületnél. Választhattak, hogy tíz liter almalevet vagy húsz kiló almát szeretnének.

Az egyesület fontosnak tartja, hogy támogassa a helyi termelőket, így a termékeket a fancsikai Nagy Barna, a somi Deme András és a karácsfalvai Gorondi Albert biztosította. Gyors munkájuk mellett igyekeztek minden csomag célba jutását megoldani, így Kárpátalja-szerte különböző településeken részesültek belőle a családok. Ebben természetesen nagy segítségükre voltak a helyi összekötők is, akik segítették a csomagok szétosztását.

Az előző évekhez képest rekordmennyiségű jelentkezés érkezett, így a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványnak köszönhetően több mint 500 család részesült ebből a kedves ajándékból. Ezúton is köszönjük!    

KMNE