Johnson ismertette az Ukrajnának és Izraelnek nyújtandó segélyekkel kapcsolatos elképzeléseit

2024. április 16., 10:34

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke hétfőn ismertette elképzeléseit az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak szánt segélyekre, valamint a nemzetbiztonsági prioritásokra vonatkozó jogalkotási kezdeményezésekről – jelentette az Ukrajinszka Pravda április 16-án, kedden a The Hill nyomán.

Johnson a képviselőházi republikánusok konferenciájának zárt ülésén mutatta be javaslatát, több hónapnyi halogatás után. Az ülésen részt vevő két képviselő szerint a négy törvényjavaslatot egy átfogó eljárásban tárgyalnák.

A nemzetbiztonsággal kapcsolatos negyedik törvényjavaslat az egyik republikánus honatya szerint tartalmazná a TikTok betiltását, a rendelkezést, amely lehetővé tenné az Egyesült Államok számára, hogy a lefoglalt orosz aktívumokat Ukrajna megsegítésére használja fel, a katonai segítségnyújtásra vonatkozó kölcsönbérleti törvényt (Lend-Lease) és a humanitárius segélyezésre fordítható kölcsönöket.

A jelenlegi elképzelés ugyanakkor nem tartalmaz rendelkezéseket a határra vonatkozóan. Kevin Hern republikánus képviselő úgy véli, ez ellenkezést válthat ki a keményvonalas konzervatívok részéről, akik szerint az Ukrajnának nyújtandó bármilyen segélyt az USA déli határán kialakult helyzet kezelésére vonatkozó jogszabályokhoz kell kötni.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)