Őrizetbe vettek egy férfit, akit élettársa meggyilkolásával gyanúsítanak

2024. május 24., 19:16

Május 23-án este egy 28 éves kárpátaljai nő hívta a rendőrséget, és bejelentette, hogy meghallotta édesanyja sikoltozását, aki egy falubelije házában tartózkodott. Az eset a huszti járási Dolha faluban történt.

A járőrrendőrség és az operatív nyomozócsoport azonnal a megadott helyszínre indult. A helyszínen a rendőrök holtan találták a bejelentő 53 éves édesanyját, erőszakos halálra utaló jelekkel. A rendőrség munkatársai a helyszínen azonnal őrizetbe vették a gyilkosság feltételezett gyanúsítottját. A nyomozók átvizsgálták a bűncselekmény helyszínét, és számos tárgyi bizonyítékot foglaltak le.

Később sikerült tisztázni a körülményeket: az események a sértett és az elkövető közös ismerősének lakásában történtek. Ott egy férfi és egy nő között féltékenységi alapon veszekedés alakult ki, melynek során a férfi ittas állapotban több mint 8 késeléses sebet ejtett élettársán. A nő belehalt sérüléseibe.

Az 50 éves gyanúsított a luhanszki megyei Liszicsanszkban született, életéből 20 évet töltött különféle bűncselekmények elkövetéséért kiszabott büntetés letöltésével. Három hónapja vagyon elleni bűncselekmények miatt 5 év börtönbüntetésre ítélték az elkövetőt, de a bíróság 1 év próbaidővel felmentette a büntetés letöltése alól. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. Ideiglenes fogdába helyezték. Szándékos emberölés miatt akár 15 év börtönt is kaphat. A nyomozás folyamatban van.

(Facebook/RV)