Klicsko: Kijevben egy újabb női holttestre bukkantak a romok alatt

2024. július 9., 14:28

Kijev Sevcsenkivszkij kerületében a katasztrófaelhárítók kiemelték még egy nő holttestét a július 8-i orosz rakétatámadás által lerombolt ház romjai alól – közölte Vitalij Klicsko, a főváros polgármestere, akit az Interfax – Ukrajina hírügynökség idéz július 9-én, kedden.

„A katasztrófaelhárítók éppen most emelték ki még egy nő holttestét a ház romjai alól a Szirkán. Már 11 halott van ebben a házban” – írta Klicsko Telegram-csatornáján.

A koradélutáni órákban az Ukrinform jelentette a nemzeti rendőrségre hivatkozva, hogy Ukrajnában a július 8-i rakétatámadások következtében 42-en vesztették életüket, köztük négy gyermek. A mentőakció folytatódik. Összességében a tegnapi nap folyamán 190 ember sebesült meg, 323 létesítmény megrongálódott.

Korábban jelentették, július 8-án reggel az orosz megszállók 40 különféle típusú rakétával mértek csapást Ukrajnára. Kijevet, Dnyiprót, Krivij Rihet, Szlovjanszkot és Kramatorszkot érintette a rakétatámadás. Lakóépületekben, infrastrukturális létesítményekben és az Ohmatdit gyermekkórházban keletkezett kár.

(interfax.com.ua/ukrinform.ua/Kárpátalja)