Két villamos ütközött Kijevben

2024. augusztus 6., 15:37

Villamosok ütköztek össze Kijev belvárosában, a Hlibocsicka utcában, minek következtében hat ember megsérült és mintegy 10 személygépkocsi megrongálódott – jelentette az Ukrajinszka Pravda augusztus 6-án, kedden.

A közösségi oldalak arról számolnak be, hogy a villamos fékje meghibásodott, összetört mintegy 10 autót, majd egy másik villamosnak ütközött.

Szemtanúk azt is elmondták, hogy a villamosnak nem volt vezetője, hátrafelé gurult le a dombról, és nekiütközött a mögötte haladó villamosnak.

Később a Kijev Városi Állami Adminisztráció (KMDA) arról tájékoztatott, hogy három sérültet kórházba szállítottak, további hármat a helyszínen láttak el az orvosok.

A KMDA utóbb közölte, hogy a balesetet okozó villamos műszakilag rendben volt, és mielőtt forgalomba állították volna, átesett a megfelelő vizsgálaton.

„Az előzetes vizsgálat eredménye alapján a Kijivpasztransz szakemberei az emberi tényezőt nevezték meg a baleset okaként, mégpedig a vezető helytelen cselekedeteit. A közszolgálati vállalat szerint a vezető gondatlan volt a kocsi irányítása közben, ami vészhelyzethez vezetett” – közölte a KMDA.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)