Orosz rakétatámadás: Legalább öten életüket vesztették

2024. augusztus 26., 16:47

A mai nagyszabású orosz támadás következtében legalább öten meghaltak és 30-an megsérültek. Ötvenhét objektumot ért találat – közölte az országos televíziós hírcsatornák közös műsorfolyamában Olekszandr Horunzsij, a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) sajtótisztje, akit a korrespondent.net idézett augusztus 26-án, hétfőn.

„A támadások során 740 katasztrófaelhárító és 176 egységnyi technika vett részt a vészhelyzetek elhárításában. A katasztrófaelhárítók és a technika egy része ... még mindig a helyszíneken dolgozik” – mondta el többek között.

Beszámolója szerint folytatódik a romok elbontása, a tüzek felszámolása és az emberek mentése.

Több mint 50 településen 57 objektumot ért találat, köztük lakóházakat és különféle rendeltetésű építményeket, ezen belül a kritikus infrastruktúrát is – tette hozzá Horunzsij.

A korrespondent.net emlékeztetett, hogy mára virradóra és reggel az orosz hadsereg nagyszabású támadást intézett Ukrajna ellen rakétákkal és csapásmérő drónokkal. Egy sor városban gondok voltak az áram- és vízellátással. Összesen 15 megyét ért támadás.

Később Volodimir Zelenszkij elnök közölte, hogy Oroszország több mint 100 rakétával és mintegy száz Shahed drónnal mért csapást Ukrajnára.

(korrespondent.net/Kárpátalja)