Újabb evakuációs vonat érkezett Kárpátaljára

2024. augusztus 28., 08:37

Augusztus 27-én evakuációs vonat érkezett a Donyeck megyei Pokrovszkból.

A frontvárosból 78 fő, közülük 22 gyerek érkezett megyénkbe. Néhány család magával hozta házi kedvencét is.

A munkácsi pályaudvaron a menekülteket Miroszlav Bileckij, a megyei katonai közigazgatás vezetőjének első helyettese, pszichológusok és a megyei szociális védelmi főosztály szakemberei, a Szociális Központ munkatársai, a mentősök várták, valamint a partnerek a Proliszka‒Ungvár civil szervezettől, a Kárpátaljai Vöröskereszttől és a NEEKA Ukrajna szervezettől.

Hagyományosan a hosszú út után uzsonnával fogadták a frontrégió lakóit, a helyszínen pedig orvosok teljesítettek szolgálatot, hogy szükség esetén segítséget nyújtsanak.

„A lakóhelyüket elhagyni kényszerült embereket busszal vitték új otthonukba. Ideiglenes tartózkodási helyeken helyezik el őket az ungvári járási Zsornava és Viska falvakban, valamint Nagyszőlősön és a beregszászi járási Csomafalván (Zatiszivka)” – kommentálta Miroszlav Bileckij.

Az elmúlt napokban Kárpátalja másodszor fogadott a Donyeck megyéből érkező lakosokat. Előző nap 46-an érkeztek megyénkbe Pokrovszk, Szlovjanszk, Novohragyivka és Liman kistérségekből. A Rahói, Nagybocskói és az Irhóci kistérségben helyezték el őket.

(Facebook/RV)