Kerítésen landolt a Superb Szürtében

2013. december 20., 19:47

December 20-án reggel nyolc órakor egy Ungvár felől Csap irányába közlekedő Škoda Superb típusú személyautó Szürte községben, a központban lévő kanyarban letarolta az út menti korlátot, majd ripityára törte egy családi ház kerítését és a szőlőlugast is. A gépkocsivezetőnek, akin a korai időpont ellenére a helyiek szerint erősen látszott az alkoholos befolyásoltság, azonban óriási szerencséjére nem lett semmi baja, hiszen megvédték a jármű drága biztonságtechnikai felszerelései.

Értesülésünk szerint a pórul járt gépkocsivezető az általa okozott anyagi kárt gyorsan megtérítette, így nem került sor hatósági eljárásra az ügyben. (Szerintünk ilyen esetben hivatalból is eljárást kellett volna indítani a máskor oly buzgó „szerveknek” – a szerk.) Szemtanúk szerint a gépkocsivezető fontos ember lehet, hisz a milícia munkatársai pillanatok alatt a helyszínen voltak, ám úgy tűnik, ahelyett, hogy objektív helyszínelésbe kezdtek volna, inkább a nyomok eltüntetésén fáradoztak: például levették a balesetet szenvedett jármű rendszámát, és a mibiltelefonjaikkal fényképező, bámészkodó gyerekektől is el akarták venni a telefonokat.

Szürtében egyébként a gyorshajtók most már menetrendszerűen okoznak balesetet. A rettegő lakosok szerint sürgősen szükség lenne valamilyen intézkedésre, amivel el lehetne érni, hogy a falu területén a gépjárművezetők valóban csak a megengedett sebességgel közlekedjenek és ne ámokfutóként, akik Forma 1-es pályának tekintik a falut. Talán egy-két fekvőrendőr segíthetne, de az elkeseredettebb lakosok már a jancsiszöget is emlegetik.

dózsa