Visszavonulót fújtak az ungvári tüntetők

2014. január 27., 20:42

A kárpátaljai megyeházát két napon keresztül blokád alatt tartó ellenzéki tüntetők úgy vélik, hogy akciójuk elérte a célját.

Hétfőn a kormányellenes tüntetés szervezői úgy döntöttek, hogy felesleges tovább bojkottálniuk az üres közigazgatási székház munkáját, ezért békében elvonultak a megyei hivatal előtti térről. Az ungvári tiltakozók szombaton barikádozták el magukat a kormányzati épület előtt, ahol a hétvége ellenére rendes munkanapnak kellett lennie a szilveszteri hosszú hétvége miatt. Olekszandr Ledida közigazgatási elnök azonban – a zavargások elfajulásától tartva – úgy döntött, hogy szabadnapot ad a hivatalnoki állománynak. Vasárnap folyamán aztán ugyanígy határozott a hétfői nap kapcsán is.

A tiltakozók szerint azzal, hogy a közigazgatási hivatal sem szombaton, sem hétfőn nem működött, a blokád elérte a célját. A megyeháza előtti térről a tüntetők a megyei rendőrkapitányság alá vonultak, hogy utánajárjanak, igazak-e azok a hírek, melyek szerint Lembergből (Lviv) készenléti rendőri erőket vezényeltek Kárpátaljára.

Palkó István