Tehermentesítik a beregszászi Széchenyi utcát

2014. június 7., 14:19

A Beregszászi Városi Tanács Végrehajtó Bizottsága június 5-i ülésén napirendjére tűzte a Széchenyi utca tehermentesítésének kérdését a helyi művelődési háztól kis híján a Zrínyi Ilona, illetve a Tinódi utcák kereszteződéséig terjedő szakaszon – jelentette a Karpatszkij Objektív.

A portál szerint az utóbbi időben kaotikus állapotok uralkodtak a jelzett útszakaszon. Számos tehergépkocsi, amelyeken árut szállítanak a piacra, gyakran egész nap az utcán parkol. Ezen kívül a piacon működő vállalkozók közül is sokan ezen az útszakaszon hagyják a mikrobuszaikat. Ily módon a városi piac melletti utca zsúfoltsága akadályozza a speciális járművek közlekedését. Például a tűzoltóautó méretei miatt nem tud áthaladni az adott útszakaszon, ami katasztrófahelyzetben sok gondot okozhat – mutat rá a cikk.

Hosszas vita után a végrehajtó bizottság tagjai elfogadták azt a határozattervezetet, amely a behajtást tiltó táblák kihelyezését rendeli el a Széchenyi utcának a piac melletti szakaszára. A testület egyúttal engedélyezte a piaci kereskedőhelyekre árut szállító vállalkozóknak a behajtást, járműveik azonban a döntés értelmében legfeljebb 20 percig tartózkodhatnak a jelzett útszakaszon.

(karpatskijobjektiv.com/Kárpátalja)