Sokin: A Legfőbb Ügyészségről eltűntek Timosenko ügyei

2015. április 10., 22:12

A szökni készülő Viktor Psonka exfőügyész és társai megsemmisítették a Julija Timosenko ellen indított eljárások dokumentumait – közölte Viktor Sokin ukrán legfőbb ügyész az lb.ua portálnak adott interjújában, melyet az Ukrajinszka Pravda ismertet.

A legfőbb ügyész elmondása szerint a vezetők távozásakor „tömegesen semmisítették meg a dokumentumokat a rendvédelmi szerveknél”. Köztük voltak a Julija Timosenko ellen indított eljárások anyagai is.

„Így a GPU-ban (a legfőbb ügyészségen – a ford.) elpárologtak Timosenko ügyei a kiotói szerződésről, a mentőkről, eltűnt a Scserbany-ügy egy része, melyben Bolotszkih is szerepel” – közölte Sokin.

Szavai szerint nem csupán bűnügyeknek kelt lábuk, hanem titkos anyagoknak, ügyiratoknak is. „Köztük annak, ami Viktor Psonka intézkedéseire vonatkozott. Jelenleg hivatali vizsgálatot folytatunk az ügyben, hogyan tűnhettek el, hová stb.” – jelezte a legfőbb ügyész.

Sokin utalt rá, hogy Viktor Psonka és helyettese, Renat Kuzmin ellen bűnügyi eljárás indult hatalommal való visszaélés, illetve vizsgálati anyagok meghamisítása miatt.

(lb.ua/pravda.com.ua/Kárpátalja)