Több mint tízezer kárpátaljai diák fog még független tesztelésen részt venni

2015. május 26., 22:26 , 791. szám

A kárpátaljai régió már teljes mértékben felkészült a következő független tesztek levezetésére, közölte Mihajlo Motilcsak, a megyei közigazgatási hivatal oktatási és tudományügyi osztályának vezetője.

"Húsz vizsgaközpontot hoztunk létre az ungvári, nagyszőlősi, munkácsi és huszti középiskolákban" – mondta el az oktatási osztály vezetője.

Mihajlo Motilcsak adatai szerint a független tesztre több mint tízezren adták be a jelentkezést, közlülük 9 ezer idei végzős. Az ukrán nyelv és irodalom tesztet már letették a diákok, most már a választott tantárgyakból kell vizsgázniuk. Ezeket a vizsgákat június 3-tól 26-ig fogják lebonyolítani országszerte.

A választott vizsgák időpontjai a következők: június 3. – francia nyelv, június 5. – német nyelv, június 8. – spanyol nyelv, június 10. – angol nyelv, június 12. – matematika, június 15. – orosz nyelv, június 17. – biológia, június 19. – Ukrajna történelme, június 22. – fizika, június 24. – földrajz, június 26. – kémia.

Mihajlo Motilcsak hozzátette, hogy a tesztet megelőzően május 29-én minden iskolában elballagnak a végzős diákok, május 30–31-én pedig megkapják az érettségi bizonyítványt.

Ebben a tanévben 395 végzős diák fog érmet kapni megyénkben a kitűnő tanulmányi eredményekért, közülük 230 aranyat, 165 pedig ezüstöt.

(mukachevo.net/VV)