Jelentősen nőtt a belföldi turistaforgalom Kárpátalján

2015. augusztus 15., 19:07

A Nagybereznai járást egyre több turista keresi fel. Idén negyven százalékkal többen látogattak el a vidékre a tavalyi évhez képest – tudhatjuk meg a mukachevo.net hírportál összeállításából.

A jelenséget azzal magyarázzák, hogy a hrivnya romlása miatt a külföldi utazásokért idén jóval többet kell fizetni, ezért az ukránok belföldi kikapcsolódási lehetőségeket részesítenek részesítik előnyben. Emellett Kárpátalja vonzó természeti szépségével és a különleges rendezvényeivel kitűnő alternatívája a Krímnek.

Így a Nagybereznai járás is számos lehetőséggel és programmal várja a vendégeket: kényelmes szállásokat biztosítanak, kirándulásokat szerveznek, emellett lehet lovagolni, kerékpározni, kézilabdázni stb.

Egy átlagos kétszemélyes szállodai szoba reggelivel egy napra 300-400 hrivnyába kerül.

A járásban a falusi turizmus is virágzik. Egy szoba napi ára legfeljebb 100 hrivnya, egy ház bérléséért pedig ötszáz hrivnyát kell fizetni naponta.

Ivan Szegeda, Kosztrino (Csontos) polgármestere elmondta, hogy a turizmusból befolyt összeget az állami munkahelyeken dolgozók fizetésére, az oktatási intézmények felújítására, közvilágításra és egyéb szükségletek kielégítésére költik.

A járási tisztviselők megjegyezték, hogy a turizmus fellendülésének nagy akadálya továbbra is az utak rossz minősége.

(karpatalja.ma/VV)