Bohóc, trambulin és kézművesség

2015. augusztus 26., 10:30

Második alkalommal szervezett gyereknapot a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Téglási Alapszervezete.

A rendezvényt Pálfy-Kovács Erika, a KMKSZ Téglási Alapszervezetének elnöke nyitotta meg. Ezt követően köszöntötte az egybegyűlteket Andrejcsák-Tóth Anetta, a KMKSZ Palágykomoróci Alapszervezetének elnöke, járási képviselő.

A köszöntőbeszédek után a Téglási Magyar Hagyományőrző Társaság műsorát tekinthették meg a jelenlévők. A nap további részében számtalan érdekesebbnél érdekesebb programon vehettek részt a gyerekek, volt itt bemutató a csapi városi tűzoltóság közreműködésével, a későbbiekben Kovács Lívia ungvári bohóc szórakoztatta a kicsiket.

Akinek kézműveskedni támadt kedve, az a helyszínen felállított különböző kézművessátrakban kipróbálhatta a cukrászatot, a gyöngyfűzést, a hajfonást, a gipszöntést. Akinek kedve támadt, az trambulinozhatott, vagy részt vehetett a gyermek táncházon a Csipkés együttes közreműködésével. A nap végét egy hatalmas tortával ünnepelték, valamint a Snack and Pizza kávézó felajánlásával az első ötven gyerek ingyen jégkásában részesült. A rendezvény támogatói a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, Magyarország Igazságügyi és Közigazgatási Minisztériuma és a Kárpátaljai Népfőiskola Egyesület.

EV