Esélyt kaptak a tehetséges diákok

2016. július 22., 15:45

Hátrányos helyzetű kárpátaljai gyerekek üdülnek két héten keresztül a Balatonnál. A Magyar Nemzeti Bank először biztosított kikapcsolódási lehetőséget tehetséges határon túli magyar diákok számára. A fiatalok többsége egyébként sosem jutna el a Balatonra, így azonban lehetőségük nyílt az anyaországban eltölteni a szünidő egy részét.

Sporttal, kreatív csapatépítő foglalkozásokkal tölti idejét a közel 100 kárpátaljai fiatal Zamárdiban. A gyermekek kiemelkedő iskolai teljesítményüknek köszönhetik a balatoni táborozást. A hátrányos helyzetű diákok számára igazi élmény ez az egy hét, legtöbbjük ugyanis még sosem látta a Balatont.

Az egyhetes tábor programjait úgy állították össze, hogy a fiatalok egy percig se unatkozzanak, és minél több mindent megismerhessenek.

A kárpátaljai fiatalok nyaralását a Magyar Nemzeti Bank az Összefogás a Jövőért Alapítvánnyal közösen az Esély Programban támogatja. Összesen 90 millió forintot fordít táboroztatásra. Két hét alatt összesen mintegy kétszáz kárpátaljai diák és kísérője pihen Zamárdiban.

(somogytv.hu/VV)