ATO: a szakadárok minden fronton aknavetőket és nehéztüzérséget vetettek be

2016. október 15., 14:24

Az elmúlt 24 óra folyamán az „orosz megszálló erők” 42 alkalommal nyitottak tüzet az ukrán kormányerők állásaira a terrorellenes művelet (ATO) övezetében nagykaliberű aknavetőket és nehéztüzérséget is bevetve – jelentette az Ukrajinszka Pravda az ATO vezérkarának sajtóközpontja által kiadott szombat reggeli összesítés alapján.

Mariupol térségében a megszállók 27 esetben sértették meg a tűzszünetet. Ennek során Lebedinszke, Vogyane, Sirokine és Pavlopil közelében122 mm-es ágyúkat is bevetettek.

A tüzérségi támadások intenzitását Vogyanénél 152 milliméteres lövegekkel fokozták, a többi említett településnél 120 mm-es aknavetőket használtak erre a célra.

Krasznohorivkánál és Marjinkánál harckocsik, gyalogsági harcjárművek fegyverzetéből, illetve aknavetőkből lőtték az ukrán állásokat.

Luhanszk térségében 12 provokációt követtek el az Ukrán Fegyveres Erők ellen a szakadárok. Novozvanyivkánál 122 mm-es ágyúkat is bevetettek.

Donyeck térségében az ellenség három alkalommal nyitott tüzet az ukrán állásokra. Zajcevénél 120, illetve 82 mm-es aknavetőkből lőtték a kormányerőket.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)